TechNote

Använda Flash Player med Google Chrome

Uppstart med Google Chrome 5.0.375.9 32-bitars Chrome-webbläsare på Windows-, Macintosh- och Linux-plattformar inkluderar senaste Adobe Flash Player inbyggt så Chrome-användare behöver inte hämta Flash Player separat. Det här avsnittet behandlar frågor som användare kan ha om den förbättrade supporten för Flash Player i Google Chrome.

Hur installerar jag den senaste versionen av Flash Player i Google Chrome?

Chrome-användare behöver inte hämta nya versioner av Flash Player. Chrome uppdaterar automatiskt när nya versioner av Flash Player blir tillgängliga, för att säkerställa att användare skyddas av de senaste säkerhetsuppdateringarna.

Jag använder Google Chrome 5.0.375.9 eller senare, som inkluderar Flash Player. Jag kan dock inte visa Flash-baserat innehåll. Hur aktiverar jag Flash Player?

Du kan tillfälligt ha inaktiverat Flash Player i Chrome. Gör så här för att återaktivera det:

1. Skriv “about:plugins” (utan citattecken) i adressfältet överst i ett Chrome-webbläsarfönster.
  2. Sök fram listan Shockwave Flash på sidan Plug-ins och klicka på den motsvarande Aktivera-knappen.
  3. Stäng alla Chrome-fönster och starta om webbläsaren.

På vilket sätt skiljer sig den webbläsarintegrerade versionen av Flash Player, som medföljer Google Chrome, från plugin-programmet som hämtas och installeras separat?

Alla versioner av Flash Player, oavsett webbläsare, aktiverar samma omfattning program och innehåll på Internet, från spel till video till rika program. Med Flash Player integrerat i Google Chrome behöver användare inte längre installera Flash Player separat, vilket ger en problemfri Internetupplevelse. Det inbyggda Flash Player uppdateras även automatiskt av webbläsaren för att hjälpa till att skydda användare med de senaste säkerhetsuppdateringarna.

Om det inbyggda Flash Player i Chrome är avaktiverat, så kommer Chrome att försöka använda den separat hämtade plugin-versionen av Flash Player, som kan finnas installerad i användarens system (ett "systemplugin").

Chrome kommer alltid att prioritera det inbyggda Flash Player om fler än ett plugin-program för Flash Player är aktiverat.

Om du inte är en utvecklare som behöver en felsöknings- eller förhandsversion av Flash Player, rekommenderar Adobe att Chrome-användare utnyttjar den version av Flash Player som finns integrerad i webbläsaren.

OBS! Det integrerade Flash Player i Chrome har ett annat filnamn än systempluginfilen. När du aktiverar eller avaktiverar plugin-program, så ska du se till att du har identifierat korrekt plugin-program.

Plattform Integrerat plugin-program Systemplugin-program
Windows gcswf32.dll NPSWF32.dll
Macintosh Flash Player Plugin for Chrome.plugin Flash Player.plugin
Linux libflashplayergc.so libflashplayer.so

Jag är utvecklare eller designer som skapar och testar Flash-baserat innehåll. Hur kör jag förhandsversioner eller felsökningsversioner av Flash Player i Google Chrome?

Utvecklare som använder Google Chrome kan hämta och installera separata felsöknings- och förhandsversioner av Flash Player som ett systemplugin-program och växla till att använda dessa versioner i Chrome.

Gör så här för att använda dessa alternativa versioner av Flash Player:

1. Hämta och installera den önskade felsöknings- eller förhandsversionen av Flash Player.
  2. Skriv “about:plugins” (utan citattecken) i adressfältet längst upp i ett Chrome-webbläsarfönster.
  3. Sök fram "Shockwave Flash"-posten för det integrerade plugin-programmet på sidan Plugin och klicka på den motsvarande Avaktivera-knappen.
  4. Sök fram "Shockwave Flash"-posten för det integrerade plugin-programmet på sidan Plugin och klicka på den motsvarande Aktivera-knappen.
  5. Stäng alla Chrome-fönster och starta om webbläsaren.

Chrome kommer nu att använda det installerade systemplugin-programmet. Läs denna TechNote för att lära dig kontrollera vilken version av Flash Player som webbläsaren för närvarande använder.

AlertThis content requires Flash

To view this content, JavaScript must be enabled, and you need the latest version of Adobe® Flash® Player.

Download the free Flash Player now!

Get Adobe Flash Player

Creative Commons-licens

Du kan ha sökt efter:

Dokumentinformation

ID:cpsid_83950

Påverkade produkter:

flashplayer