Felsökning av problem vid nedladdning

nedladdningen misslyckas, det går inte att ladda ned, nedladdningshjälp, kan inte ladda ned

Prova dessa förslag för att lösa vanliga problem med webbläsaren, systemet och anslutningen som kan påverka dina nedladdningar.

Prova det här först

Följ stegen i det dokument som passar din nedladdning:

Prova det här sen

Om du fortfarande har problem med att ladda ner programvara efter att ha läst tillämpligt dokument i avsnittet ”Prova det här först” försöker du med följande felsökningssteg i tur och ordning.

Prova med en annan webbläsare

Att byta webbläsare kan ofta vara en enkel lösning på nedladdningsproblem. Prova med Firefox om du till exempel använder Internet Explorer på Windows. Prova med Safari om du använder Firefox på Mac OS.

Kontrollera att datorn uppfyller de lägsta systemkraven för Akamais nedladdningshanterare

Se Vanliga frågor om Akamais nedladdningshanterare. (Gäller inte nedladdningar i Indonesien, Korea, Malaysia, Filippinerna Singapore, Thailand, Turkiet, Hong Kong, Kina eller Taiwan.)

Tillåt popup-fönster och cookies

Tillåt popup-fönster i webbläsaren, eller lägg till www.adobe.com i listan över undantag för blockering av popup-fönster. Tillåt även cookies från tredje part. Se din webbläsares instruktioner för mer information.

Kontrollera anslutningen

1. Kontrollera om du är ansluten till Internet genom att besöka Adobes webbplats.
  2. Inaktivera eventuella brandväggar och antivirusprogram tillfälligt. För information om hur du kan inaktivera brandväggar och antivirusprogram, se deras respektive instruktioner.
  3. Prova att hämta filen igen från en annan plats (till exempel från ett annat trådlöst närverk).
  4. Om du försökte ladda ned via en trådlös anslutning kan du istället prova att ladda ned från en kabelansluten dator.

Felsöka problem med hårddisken

1. Kontrollera att du laddar ned filerna till en mapp på hårddisken och inte till en nätverksenhet. När filerna väl har laddats ned kan du flytta dem till en nätverksenhet om du vill.
  2. (Windows) Frigör diskutrymme genom att ta bort filer som inte behövs och rensa katalogen TEMP.
  3. Om du får behörighetsfel bör du kontrollera om du har läs- och skrivbehörighet för den mapp som du laddar ned filerna till. Om du är osäker på om du har läs- och skrivbehörighet till en mapp kan du spara filerna i Mina dokument eller på skrivbordet.
  4. Välj att spara den nedladdade filen när du uppmanas att öppna eller spara den. Efter att filen laddats ned dubbelklickar du på den för att öppna den.

Sök efter lösningar på felmeddelanden

Gå till Adobes supportwebbplats om du får ett särskilt felnummer eller felmeddelande och sök på dessa för att lösa problemet.

1. Gå till sidan Sök i supporten
  2. Ange felmeddelandet i sökrutan.
  3. Läs de supportdokument som visas i sökresultaten om du vill ha hjälp med att lösa problemet.

Kontrollera om nedladdningen är pausad eller har stannat

• Nedladdningar som hanteras via webbläsare (nedladdning av små produkter, t.ex. teckensnitt eller Lightroom: Titta i förloppsfönstret. Nedladdningen pågår så länge som överföringshastigheten överstiger 0 MB/sek. Starta nedladdningen på nytt om den har stannat.

Webbläsarens överföringshastighet

• Version 3 av Akamais nedladdningshanterare (nedladdningar från Adobe.com Store och vissa nedladdningar av testversioner, t.ex. Acrobat X): Sök efter ordet Pausad i Akamai-fönstret. Om nedladdningen är pausad, klicka på knappen Fortsätt knappen Fortsätt i Akamai 3(Gäller inte nedladdningar i Indonesien, Malaysia, Filippinerna Singapore, Thailand, Hong Kong, Kina eller Taiwan.)

Nedladdningen från Adobe.com Store har pausats

Nedladdningen av testversionen har pausats

• Adobes nedladdningsassistent (nedladdning av testversionen av Creative Suite and Elements): Knappen för att pausa/fortsätta finns till höger om förloppsindikatorn.

Adobes nedladdningsassistent

Utöka cachelagringen för tillfälliga Internetfiler

Om utrymmet för tillfälliga Internetfiler är mindre än den fil som laddas ned kommer nedladdningen att misslyckas.

Utöka cachelagringen för tillfälliga Internetfiler i Explorer 7 och senare versionen (Windows)

1. Välj Verktyg > Internetalternativ
  2. Ta en titt på webbhistoriken på fliken Allmänt och klicka på Inställningar.
  3. I dialogrutan Inställningar för tillfälliga Internetfiler och historik ökar du mängden diskutrymme som ska användas så att det motsvarar filens storlek. (Standardvärdet är 50 MB.)

Utöka cachelagringen för tillfälliga Internetfiler i Firefox 3.x och senare (Mac OS)

1. Välj Firefox > Inställningar
  2. Klicka på Nätverk på fliken Avancerat.
  3. Öka utrymmet för offlinelagring så att det motsvarar filens storlek. (Standardvärdet är 50 MB.)

Beräknade nedladdningstider

Nedladdningshastigheten påverkas av en mängd olika faktorer, som anslutningstyp och nätverkstrafik. Tabellen nedan visar genomsnittliga nedladdningstider för olika filstorlekar vid typiska anslutningshastigheter. Nedladdningstiderna baseras på utmärkta nätverksförhållanden. Det kan ta längre tid. Undvik de tidpunkter då servrarna är som mest belastade (mellan 9.00 och 18.00 Stillahavstid). Tänk också på att det är många som försöker ladda ned produkter den första veckan efter att de släpps. Vissa produkter (ofta de som är 1 GB eller större) behöver en bredbandsanslutning för att kunna laddas ned.

Obs! När du gör beställningen visas filstorleken och den uppskattade nedladdningstiden antingen nedan eller till höger om popup-menyn Leveranssätt.

Filstorlek Anslutningshastighet
  Modem (56 kb/s) DSL (1,5 Mb/s) Kabel (3 Mb/s) Företag (10 Mb/s)
100 MB 4 timmar 9 minuter 5 minuter 1 minut
500 MB 20 timmar 47 minuter 25 minuter 7 minuter
800 MB 32,5 timmar 75 minuter 40 minuter 11 minuter
1 GB * 96 minuter 51 minuter 14 minuter
2 GB * 3 timmar 101 minuter 29 minuter
5 GB * 8 timmar 4 timmar 72 minuter
7 GB * 11 timmar 6 timmar 100 minuter
10 GB * 16 timmar 8,5 timmar 2,5 timmar

* Kräver bredbandsanslutning.

Nyckelord: nedladdningen misslyckades, det gick inte att ladda ned, hjälp med nedladdning, kan inte hämta

Dok-ID
(tn_15296)

OS
Mac OS 10. 5
Mac OS 10. 6
Mac OS 10.7
Windows Vista
Windows XP
Windows 7

Adobe Community Help

Tags