TechNote

Gebruiken van Flash Player met Google Chrome

Starten met Google Chrome 5.0.375.9, 32-bits Chrome-browsers op Windows-, Macintosh-, en Linux-platforms bevat ingebouwd de nieuwste Adobe Flash Player, dus Chrome-gebruikers hoeven Flash Player niet afzonderlijk te downloaden. Deze opmerking richt zich op vragen die gebruikers kunnen hebben over de verbeterde ondersteuning voor Flash Player in Google Chrome.

Hoe installeer ik de nieuwste versie van Flash Player in Google Chrome?

Chrome-gebruikers hoeven de nieuwe versies van Flash Player niet te downloaden. Chrome actualiseert automatisch wanneer nieuwe versies van Flash Player beschikbaar zijn om ervoor te zorgen dat gebruikers beveiligd worden door de nieuwste beveiligingsupdates.

Ik gebruik Google Chrome 5.0.375.9 of hoger, waarin Flash Player opgenomen is. Echter, ik kan op Flash gebaseerde inhoud niet zien. Hoe zet ik Flash Player aan?

Het kan zijn dat u Flash Player tijdelijk uitgezet hebt in Chrome. Om het opnieuw in te schakelen:

1. Type “about:plugins” (zonder de aanhalingstekens) in de adresbalk bovenaan het browservenster van Chrome.
  2. Zoek naar de vermelding “Shockwave Flash” op de pagina Invoegtoepassingen en klik op de overeenkomstige knop "Inschakelen".
  3. Sluit alle Chrome-vensters en start de browsers opnieuw op.

Op welke manier is de met de browser geïntegreerde versie van Flash Player die wordt geleverd met Google Chrome anders dan de afzonderlijk gedownloade en geïnstalleerde invoegtoepassing?

Alle versies van Flash Player, ongeacht de browser, schakelen dezelfde geweldige ervaring in van een serie toepassingen en inhoud op het Internet, uit spellen, naar video, naar rijke toepassingen. Met Flash Player geïntegreerd in Google Chrome, zullen gebruikers niet langer Flash Player afzonderlijk te hoeven installeren, wat een consistente ervaring van het web geeft. De ingebouwde Flash Player wordt tevens automatisch geactualiseerd door de browser om te helpen bij het beveiligen van gebruikers met de nieuwste beveiligingsupdates.

Als de ingebouwde Flash Player in Chrome wordt uitgeschakeld, dan zal Chrome proberen om de afzonderlijk gedownloade plug-inversie van Flash Player te gebruiken die geïnstalleerd kan zijn op het systeem van de gebruiker (een “systeem-plug-in”).

Chrome zal altijd de voorkeur geven aan de ingebouwde Flash Player, indien meer dan één Flash Player plug-in is ingeschakeld.

Tenzij u een ontwikkelaar bent die een debug- of prerelease-versie van Flash Player nodig heeft, raadt Adobe aan dat Chrome-gebruikers gebruikmaken van de Flash Player geïntegreerd met hun browser.

NB: De geïntegreerde Flash Player in Chrome heeft een andere bestandsnaam dan de systeem-plug-in. Bij het inschakelen of uitschakelen van plug-ins dient u ervoor te zorgen dat u de juiste plug-in geïdentificeerd hebt.

Platform Geïntegreerde Plug-in Systeem-plug-in
Windows gcswf32.dll NPSWF32.dll
Macintosh Flash Player-Plug-in voor Chrome.plugin Flash Player.plugin
Linux libflashplayergc.so libflashplayer.so

Ik ben een ontwikkelaar of ontwerper die op Flash gebaseerde inhoud creëert of test. Hoe kan ik prerelease- of debug-versies van Flash Player draaien in Google Chrome?

Ontwikkelaars die gebruikmaken van Google Chrome kunnen afzonderlijke debug- en prerelease-versies van Flash Player downloaden en installeren als systeem-plug-in en overschakelen naar het gebruiken van deze versies in Chrome.

Voor het gebruiken van deze alternatieve versies van Flash Player:

1. Download en installeer de juiste debug- of prerelease-versie van Flash Player.
  2. Type “about:plugins” (zonder de aanhalingstekens) in de adresbalk bovenaan een browservenster van Chrome.
  3. Zoek de vermelding “Shockwave Flash” voor de geïntegreerde plug-in op de pagina Plug-ins en klik op de overeenkomstige knop “Uitschakelen”.
  4. Zoek de vermelding “Shockwave Flash” voor de geïntegreerde plug-in op de pagina Plug-ins en klik op de overeenkomstige knop “Inschakelen”.
  5. Sluit alle Chrome-vensters en start de browsers opnieuw op.

Chrome zal dan de geïnstalleerde systeem-plug-in gebruiken. Voor het bevestigen van de versie van Flash Player die op dit moment draait in uw browser, bezoekt u deze TechNote.

AlertThis content requires Flash

To view this content, JavaScript must be enabled, and you need the latest version of Adobe® Flash® Player.

Download the free Flash Player now!

Get Adobe Flash Player

Creative Commons-licentie

U hebt mogelijk gezocht naar het volgende:

Documentgegevens

Id:cpsid_83950

Producten waarop dit van invloed is:

flashplayer