TechNote

Fout "1606: could not access network location \Startup"

Opmerking: Ga naar de Help- en ondersteuningspagina van Adobe Reader voor hulp bij bovenstaande problemen.

Probleem

Wanneer u probeert om Adobe Creative Suite 4-producten of Acrobat 8 of 9 te installeren, krijgt u de fout, "1606: could not access network location\Startup".

Details

Bij het installeren van Acrobat verwijst de 1606-fout doorgaans naar de 'Opstart'-locatie. Deze kan echter ook verwijzen naar andere locaties zoals:

• "Error 1606. Could Not Access Network Location <Common Administrative Tools>.All Users\"

Oplossing

Probeer een of meer van de volgende oplossingen:

Oplossing 1: Wijzig de hoofdlocatie voor installatie van Microsoft Office in het register.

Belangrijk: Voor de volgende stappen moet u het Windows-register wijzigen. Wijzigingen aan het Windows-register kunnen, indien deze niet juist gedaan worden, ernstige problemen veroorzaken aan een Windows-besturingssysteem. De informatie wordt alleen voorzien als een service. Men heeft ontdekt dat deze informatie het foutbericht veroorzaakt en de fout kan corrigeren. In het geval van bedenkingen over het wijzigen van het register neemt u contact op met de technische ondersteuning van Microsoft Office. Maak een back-up van het register voordat u wijzigingen doet. Meer informatie over het maken van een back-up van het register kunt u vinden op de Microsoft-ondersteuningssite op http://support.microsoft.com/kb/322756.

1. Klik op Start > Uitvoeren. Het dialoogvenster Uitvoeren wordt geopend.
  2. Typ regedit in het veld Openen en klik dan op OK. De Register-editor wordt geopend.
  3. Ga naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office\[Versienummer]\Common\InstallRoot en selecteer de sleutel InstallRoot. Zoek in het rechtervenster naar een waarde met de naam Path.
  4. Klik met de rechtermuisknop op Path en kies Wijzigen. Verwijs de waarde naar de lokale installatiemap voor Microsoft Office.

Opmerking: Als de Path-waarde niet bestaat, maak deze dan (klik met de rechtermuisknop in het rechtervenster en selecteer Nieuw > Tekenreekswaarde (REG-SZ) en stel deze in op het pad waar de map Microsoft Office zich op uw computer bevindt. De standaardpaden voor Microsoft Office 2000-2007 zijn:
    • Office 2000 - C:\Program Files\Microsoft Office\Office
    • Office XP (2002) - C:\Program Files\Microsoft Office\Office10
    • Office 2003 - C:\Program Files\Microsoft Office\Office11
    • Office 2007 - C:\Program Files\Microsoft Office\Office12
  5. Herhaal stappen 4-5 voor elk gevonden versienummer onder de Office-sleutel.
  6. Installeer Acrobat.

Oplossing 2: Maak een back-up van de Microsoft Office-registersleutel en wis deze.

Opmerking: Probeer deze oplossing alleen als Oplossing 2 mislukt.
  1. Klik op Start en dan op Uitvoeren. Het dialoogvenster Uitvoeren wordt geopend.
  2. Typ regedit in het veld Openen en klik dan op OK. De Register-editor wordt geopend.
  3. Ga naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office
  4. Klik met de rechtermuisknop op de Office-sleutel en selecteer Exporteren. Geef een naam en selecteer een locatie voor het opslaan van het *.reg-bestand.
  5. Klik opnieuw met de rechtermuisknop op de Office-sleutel en selecteer Verwijderen.
  6. Acrobat installeren
  7. Na het voltooien van de installatie van Acrobat bladert u naar de locatie waar het *.reg-bestand werd opgeslagen. Dubbelklik op het *.reg-bestand voor het importeren van de verwijderde Office-registersleutel.

Oplossing 3: Maak een nieuwe lokale Gebruikersaccount met Administratorrechten en installeer Acrobat.

Deze instructies zijn ontworpen voor het aanmaken van een lokale Administratorgebruiker. U kunt een domeinaccount gebruiken, maar deze instructies zullen niet helpen voor het instellen ervan. Voor testdoeleinden logt u in op een lokale account om netwerkgerelateerde problemen te voorkomen.

1. Klik met de rechtermuisknop op Mijn Computer en kies Beheren.
  2. Breid Systeemwerkset > Lokale Gebruikers en Groepen uit en klik met de rechtermuisknop op de map Gebruikers.
  3. Selecteer "Nieuwe Gebruiker..."
  4. Typ een gebruikersnaam en volledige naam in.
    Opmerking: Het kan nodig zijn om een wachtwoord in te voeren, dat is afhankelijk van het beleid op de computer.
  5. Hef de selectie op van Gebruiker moet wachtwoord bij volgende aanmelding wijzigen.
  6. Selecteer Wachtwoord Verloopt Nooit, klik op Maken en dan op Sluiten.
  7. Klik met de rechtermuisknop op het gebruikersaccount en kies Eigenschappen.
  8. Selecteer het tabblad Lid Van en klik op Toevoegen.
  9. Controleer of de locatie de lokale computernaam is en typ Administrators in het dialoogvenster "Geef de objectnamen op".
  10. Klik op OK en dan opnieuw op OK.
  11. Schakel opstartonderdelen en services uit en log na het opnieuw opstarten in op de nieuwe gebruikersaccount.
  12. Probeer Acrobat opnieuw te installeren.

Oplossing 4: Wijzig de doellocatie van de map Mijn documenten naar een map op de lokale computer.

1. Klik op Start, klik met de rechtermuisknop op Mijn documenten en klik dan op Eigenschappen.
  2. Klik op het tabblad Doel.
  3. Klik in het vak Doel op Standaardinstellingen herstellen en klik dan op OK.

Opmerking: Normaalgesproken is de locatie van de map Mijn documenten C:\Documents and Settings\[Gebruikersnaam]\Mijn documenten, waar C de schijf is waarop Windows geïnstalleerd wordt, en [Gebruikersnaam] de op dit moment aangemelde gebruiker is.
  4. Klik op de knop Verplaatsen en selecteer de nieuwe locatie. Klik dan op Ja om uw documenten naar de nieuwe locatie te verplaatsen.
  5. Installeer Acrobat.

Oplossing 5: Verwijder Microsoft Office, installeer Acrobat en installeer Microsoft Office opnieuw.

1. Sluit alle geopende toepassingen.
  2. Verplaats alle documenten die u wilt bewaren van de map Office naar een andere map.
  3. Kies Start > Instellingen > Configuratiescherm.
  4. Dubbelklik op Software
  5. Selecteer Programma's wijzigen Of verwijderen in het dialoogvenster Software.
  6. Selecteer Microsoft Office en klik op Verwijderen.
  7. Klik op Ja in het dialoogvenster Verwijderen bestand bevestigen.
  8. Klik op OK in het dialoogvenster Programma verwijderen van uw computer.
  9. Start de computer opnieuw op.
  10. Installeer Acrobat en installeer dan Microsoft Office opnieuw.

Oplossing 6: Wat te doen als de bovenstaande oplossingen niet werken of als u de 1606-fout krijgt bij het installeren van de Adobe reader en/of toepassingen van derde partijen

Wanneer oplossingen 1 tot 5 nog steeds tot een 1606-fout leiden bij een poging om Acrobat te installeren of u krijgt de 1606-fout bij het installeren van de Adobe reader of een toepassing van een derde partij, doe dan het volgende:
  1. Maak een aantekening van het exacte foutbericht, inclusief het deel volgend op '..Kan geen toegang krijgen tot netwerklocatie\
  2. Controleer of de volgende Microsoft Knowledgebase-artikels van toepassing zijn op uw foutbericht:
  3. Als u nog steeds het 1606-foutbericht krijgt bij het installeren van een ondersteund Adobe-product, neem dan contact op met de technische ondersteuning van Adobe. Meer informatie over de manier om contact op te nemen met de technische ondersteuning van Adobe kunt u vinden op: http://www.adobe.com/go/support/.

Oplossing 7: Verifieer de connectie met de externe computer en installeer Acrobat.

1. Klik op Start > Uitvoeren.
  2. Typ \\[externe_hostnaam]\[pad]\ en druk op Enter.
    • Als de opdracht een fout "Host niet gevonden" genereert dan kunt u geen verbinding maken met de host. Firewalls, netwerkwijzigingen of losse ethernetkabels kunnen de oorzaak van het probleem zijn.
    • Als de opdracht een map opent, ga dan door met Oplossing 1.

Opmerking:[externe_hostnaam] is de naam van de hostcomputer. Deze vindt u na de eerste twee backslashes en voor de volgende backslash. Bijvoorbeeld: \\lotusexchange\flats\acrobat_9_installation. De externe hostnaam is lotusexchange.

Aanvullende informatie

Dit foutbericht wordt gegenereerd in het installatieprogramma en dit is niet in staat om een pad op te zoeken tijdens de installatie van Acrobat. De fout wordt normaalgesproken gegenereerd bij een poging om toegang te verkrijgen tot het installatiepad van Microsoft Office tijdens de installatie van de PDFMaker-componenten. Het herstellen van dit pad of het opnieuw installeren van Office lost deze problemen op.

AlertThis content requires Flash

To view this content, JavaScript must be enabled, and you need the latest version of Adobe® Flash® Player.

Download the free Flash Player now!

Get Adobe Flash Player

Creative Commons-licentie

U hebt mogelijk gezocht naar het volgende:

Documentgegevens

Id:kb402867

Producten waarop dit van invloed is:

acrobat3d
acrobat
acrobatproextended
adobereader
creativesuite
techcommsuite