Problemen met downloaden oplossen

download mislukt; kan niet downloaden; hulp bij downloaden; downloaden niet mogelijk

Probeer deze oplossingen voor het oplossen van veelvoorkomende problemen met de browser, het systeem en de verbinding die kunnen interfereren met succesvolle downloads.

Probeer dit eerst

Volg de stappen voor foutoplossing in het document dat van toepassing is op uw download:

Probeer vervolgens dit

Mocht u ondanks het lezen van het toepasselijke document in de sectie 'Probeer dit eerst' nog steeds problemen ondervinden met het downloaden van software, probeer dan de volgende stappen voor foutoplossing, in deze volgorde.

Probeer een andere browser

Vaak is de gemakkelijkste manier voor het oplossen van mislukte downloads om de download opnieuw te proberen met gebruik van een andere browser. Als u bijvoorbeeld Internet Explorer in Windows gebruikt, probeert u Firefox. Als u in Mac OS Firefox gebruikt, probeert u Safari.

Zorg ervoor dat uw computer voldoet aan de minimale systeemvereisten van de Akamai Download Manager

Zie Veelgestelde vragen over Akamai Download Manager. (Niet van toepassing op downloads in Indonesië, Korea, Maleisië, Filipijnen, Singapore, Thailand, Turkije, Hongkong, China of Taiwan.)

Sta pop-upvensters en cookies toe

Sta pop-upvensters toe in uw browser, of voeg www.adobe.com toe aan uw lijst met uitzonderingen voor pop-upblokkeringen. Sta tevens cookies van derden toe. Voor instructies wordt verwezen naar de documentatie van uw browser.

Controleer uw verbinding

1. Ga naar de Adobe-website om ervoor te zorgen dat u verbinding hebt met het Internet.
  2. Schakel tijdelijk alle firewalls en antivirus-software uit. Zie de documentatie voor firewalls of antivirus voor informatie over het tijdelijk uitschakelen van de firewall- of antiviruscontrole.
  3. Probeer de download opnieuw vanuit een andere locatie (zoals een ander wifinetwerk).
  4. Als u probeert te downloaden met gebruik van een draadloze verbinding, probeer dan te downloaden via een internetkabel.

Los problemen met de harde schijf op

1. Zorg dat u de bestanden downloadt naar een lokale map op uw harde schijf en niet naar een netwerkstation. Nadat de download gereed is, kunt u de bestanden indien gewenst verplaatsen naar een netwerklocatie.
  2. (Windows) Verwijder onnodige bestanden en maak uw standaard tijdelijke map leeg om schijfruimte vrij te maken.
  3. Treedt er een fout met rechten op, controleer dan of u schrijf- en leestoegang hebt tot de map waarnaar gedownload wordt. Als u niet zeker weet of u schrijf- en leestoegang hebt voor een locatie, sla de download dan in de map Mijn documenten of op het Bureaublad op.
  4. Wanneer u wordt gevraagd of u het bestand wilt openen of opslaan, selecteert u de optie Opslaan. Dubbelklik vervolgens op het volledig gedownloade bestand om het te openen.

Zoek naar oplossingen voor foutberichten

Als u een specifiek foutnummer of -bericht tegenkomt, zoek dan op ondersteuningswebsite van Adobe naar de tekst of het foutnummer voor een oplossing.

1. Ga naar Zoeken in ondersteuningspagina
  2. Voer het foutbericht in het zoekvak in.
  3. Lees de ondersteuningsdocumenten die in de zoekresultaten worden vermeld voor hulp bij het oplossen van de fout.

Controleer of de download is gepauzeerd of gestopt

• Downloads via browsers (kleine product-downloads zoals lettertypen of Lightroom): kijk in het voortgangsvenster. De download is in voortgang wanneer de overdrachtssnelheid hoger dan 0 MB/sec is. Als de download is vastgelopen, start u deze opnieuw.

Overdrachtssnelheid van browser

• Akamai Download Manager 3 (downloads van de Adobe.com-winkel en sommige proefdownloads, zoals Acrobat X): zoek het woord GEPAUZEERD in het Akamai-venster. Als de download is gepauzeerd, klikt u op de knop Doorgaan Akamai 3-knop Doorgaan(Niet van toepassing op downloads in Indonesië, Maleisië, Filipijnen, Singapore, Thailand, Hongkong, China of Taiwan.)

Gepauzeerde download van de Adobe.com-winkel

Gepauzeerde proefdownload

• Adobe Download Assistant (Creative Suite en proefdownloads van Elements): de knop Pauzeren/Hervatten bevindt zich rechts van de voortgangsbalk.

Adobe Download Assistant

Vergroot de cache van het tijdelijke Internetbestand

Als de cache voor tijdelijke internetbestanden te klein is om het bestand te bevatten tijdens de download, mislukt de download.

Vergroot de cache van het tijdelijke Internetbestand in Internet Explorer 7 en later (Windows)

1. Kies Extra > Internetopties.
  2. Op het tabblad Algemeen kijkt u onder Browsergeschiedenis en klikt u op de knop Instellingen.
  3. In het dialoogvenster Tijdelijke Internetbestanden en Historie-instellingen verhoogt u de instelling Hoeveelheid Te Gebruiken Schijfruimte naar de grootte van uw bestand. (De standaardgrootte is 50 MB.)

Vergroot de cache van het tijdelijke Internetbestand in Firefox 3.x en later (Mac OS)

1. Kies Firefox > Voorkeuren.
  2. Klik in het tabblad Geavanceerd op Netwerk.
  3. Verhoog in het gebied Offline Opslag de hoeveelheid ruimte voor de cache naar de grootte van uw bestand. (De standaardgrootte is 50 MB.)

Geschatte downloadtijd

Vele factoren, zoals het type verbinding en netwerkverkeer, zijn van invloed op de downloadsnelheid. De volgende tabel geeft geschatte downloadtijden voor verschillende bestandsgroottes op typische verbindingssnelheden. Deze schattingen gaan uit van ideale netwerkcondities. Uw werkelijke downloadtijd kan langer zijn. Voor snellere downloads dient u piekuren te vermijden (9:00 tot 16:00 uur EST). De vraag naar downloads kan ook hoog zijn in de eerste week na het uitkomen van een product. Sommige producten, meestal toepassingen die ongeveer 1 GB of groter zijn, vereisen een breedbandinternetverbinding voor het downloaden.

Opmerking: wanneer u iets bestelt, kijk dan onder of rechts van het pop-upmenu Leveringsmethoden wat de exacte bestandsgrootte en de geschatte downloadtijd is.

Bestandsgrootte Verbindingssnelheid
  Inbellen (56 Kbps) DSL (1,5 Mbps) Kabel (3 Mbps) Bedrijfsnetwerk (10 Mbps)
100 MB 4 uur 9 minuten 5 minuten 1 minuut
500 MB 20 uur 47 minuten 25 minuten 7 minuten
800 MB 32,5 uur 75 minuten 40 minuten 11 minuten
1 GB * 96 minuten 51 minuten 14 minuten
2 GB * 3 uur 101 minuten 29 minuten
5 GB * 8 uur 4 uur 72 minuten
7 GB * 11 uur 6 uur 100 minuten
10 GB * 16 uur 8,5 uur 2,5 uur

* Vereist een breedbandverbinding.

Trefwoorden: download mislukt, kan niet downloaden, hulp bij downloaden, downloaden niet mogelijk

Doc-ID
(tn_15296)

Besturingssysteem
Mac OS 10.5
Mac OS 10.6
Mac OS 10.7
Windows Vista
Windows XP
Windows 7

Adobe Community Help

Tags