[an error occurred while processing this directive]

Otsikko

Latausongelmien vianmääritys

lataus epäonnistui, lataus ei onnistu, latausohje, ei voi ladata

Kokeile seuraavia ratkaisuja korjataksesi yleisiä selaimen, järjestelmän ja yhteyksien ongelmia, jotka voivat häiritä latauksia.

Kokeile tätä ensin

Seuraa jonkin seuraavan asiakirjan vianetsintäohjeita sen mukaisesti, mikä pätee lataukseesi:

Kokeile tätä toisena

Jos ohjelmiston latauksessa on edelleen ongelmia ”Kokeile tätä ensin” -kohdan asiaankuuluvan ohjeen noudattamisen jälkeenkin, kokeile järjestyksessä seuraavia vianmääritysvaiheita.

Kokeile toista selainta

Usein latausongelmat ratkeavat helposti, kun lataamista yritetään uudelleen jollakin toisella selaimella. Jos esimerkiksi käytät Internet Exploreria Windows -käyttöjärjestelmässä, kokeile sen sijaan Firefoxia. Jos käytät Firefoxia Mac OS -käyttöjärjestelmässä, kokeile Safaria.

Varmista, että tietokone täyttää Akamai Download Managerin vähimmäisjärjestelmävaatimukset

Katso Akamai Download Manager, usein esitetyt kysymykset. (Ei koske latauksia seuraavissa maissa: Indonesia, Korea, Malesia, Filippiinit, Singapore, Thaimaa, Turkki, Hongkong, Kiina ja Taiwan.)

Salli ponnahdusikkunat ja evästeet

Salli ponnahdusikkunat selaimessa tai lisää osoite www.adobe.com ponnahdusikkunoiden eston poikkeusluetteloon. Salli myös kolmansien osapuolien evästeet. Lisätietoja on selaimen oppaassa.

Tarkista yhteydet

1. Varmista Internet-yhteyden toimivuus vierailemalla Adoben verkkosivustolla.
  2. Poista palomuurit ja virustorjuntaohjelmistot väliaikaisesti käytöstä. Lisätietoja palomuurin tai virustarkistuksen väliaikaisesta käytöstä poistamisesta on palomuurin tai virustorjunnan oppaissa.
  3. Kokeile ladata eri sijainnista (esim. eri Wi-Fi-verkosta).
  4. Jos yrität ladata tiedostoa langattoman yhteyden välityksellä, kokeile lataamista langallista yhteyttä käyttämällä.

Suorita kiintolevyongelmien vianetsintä

1. Varmista, että tiedostot ladataan kiintolevyaseman kansioon verkkoaseman sijaan. Kun lataus on valmis, tiedostot voidaan haluttaessa siirtää verkkoon.
  2. (Windows) Poista tarpeettomat tiedostot ja tyhjennä väliaikaistiedostojen oletuskansio, jotta kiintolevytilaa vapautuu.
  3. Jos käyttöoikeusongelmia ilmenee, varmista, että käytössä on latauskansion luku- ja kirjoitusoikeus. Jos et ole varma kansion luku- ja kirjoitusoikeuksista, tallenna lataus Omat tiedostot -kansioon tai työpöydälle.
  4. Kun järjestelmä kehottaa avaamaan tai tallentamaan ladatun tiedosto, valitse Tallenna-vaihtoehto. Kun tiedosto on ladattu kokonaan, avaa se kaksoisnapsauttamalla sitä.

Etsi ratkaisuja virheilmoituksiin

Jos järjestelmä ilmoittaa tietystä virhenumerosta tai -viestistä, etsi kyseisellä ilmoitustekstillä tai virhenumerolla Adoben tukisivustosta ratkaisu ongelmaan.

1. Siirry Hae tukisivulta -kohtaan.
  2. Syötä virheviesti Haku-ruutuun.
  3. Ratkaise ongelma hakutuloksissa lueteltujen tukiasiakirjojen avulla.

Tarkista, onko lataus keskeytetty vai jumittunut

• Selaimen hallitsemat lataukset (pienet tuotelataukset, esim. kirjasinlajit tai Lightroom): katso edistymisikkunaa. Lataus on käynnissä, jos siirtonopeus on enemmän kuin 0 Mt/s. Jos lataus on jumittunut, käynnistä lataus uudelleen.

Selaimen siirtonopeus

• Akamai Download Manager 3 (Adobe.com.verkkokaupan lataukset ja jotkin kokeiluversioiden lataukset, esim. Acrobat X): katso, näkyykö Akamai-ikkunassa KESKEYTETTY-sana. Jos lataus on keskeytetty, napsauta Jatka-painiketta Akamai 3 -ohjelman Jatka-painike.(Ei koske latauksia seuraavissa maissa: Indonesia, Malesia, Filippiinit, Singapore, Thaimaa, Hongkong, Kiina ja Taiwan.)

Keskeytettiin Adobe.com-verkkokaupasta lataaminen

Keskeytettiin kokeiluversion lataaminen

• Adobe Download Assistant (Creative Suite/Elements -kokeiluversioiden lataukset): Keskeytä/Jatka-painike on edistymispalkin oikealla sivulla.

Adobe Download Assistant

Lisää väliaikaisille Internet-tiedostoille tarkoitettua välimuistia

Jos väliaikaisille Internet-tiedostoille tarkoitettu välimuisti on liian pieni ladattavalle tiedostolle, lataus epäonnistuu.

Väliaikaisille Internet-tiedostoille tarkoitetun välimuistin lisääminen Internet Explorer -versiossa 7 ja uudemmissa versioissa (Windows)

1. Valitse Työkalut > Internet-asetukset.
  2. Napsauta Yleiset-välilehden Selaushistoria-kohdan Asetukset-painiketta.
  3. Kun Väliaikaiset Internet-tiedostot ja sivuhistoria -valintaikkuna avautuu, lisää Käytettävä levytila -asetusta vastaamaan tiedoston kokoa. (Oletusarvo on 50 Mt.)

Väliaikaisille Internet-tiedostoille tarkoitetun välimuistin lisääminen Firefox-versiossa 3.x ja uudemmissa versioissa (Mac OS)

1. Valitse Firefox > Asetukset.
  2. Valitse Lisäasetuksen-välilehdestä Verkko.
  3. Lisää Yhteydetöntä tilaa varten tallennetut tiedot -osiosta välimuistin koko vastaamaan tiedoston kokoa. (Oletusarvo on 50 Mt.)

Arvioitu latausaika

Latausnopeuteen vaikuttavat monet tekijät, kuten yhteystyyppi ja verkkoliikenteen määrä. Seuraavassa taulukossa on arvioidut latausajat erikokoisille tiedostoille tavallisilla yhteysnopeuksilla. Arvioissa oletetaan, että verkkoyhteys on paras mahdollinen. Todellinen latausaika voi olla pitempi.  Jotta lataus sujuisi nopeasti, vältä ruuhka-aikoja (klo 9–18). Latauksilla saattaa olla runsaasti kysyntää myös tuotteen julkaisun jälkeisellä viikolla. Joidenkin tuotteiden lataaminen vaatii laajakaistayhteyden. Tavallisesti tämä tarkoittaa sovelluksia, joiden koko on noin 1 Gt tai enemmän.

Huomaa: kun tilaat, tuotteen tarkka tiedostokoko ja tiedoston lataamiseen kuluva arvioitu aika näkyvät Toimitustapa-ponnahdusvalikon alla tai oikealla puolella.

Tiedostokoko Yhteysnopeus
  Modeemi (56 kt/s) DSL (1,5 Mt/s) Kaapeli (3 Mt/s) Yritysverkko (10 Mt/s)
100 Mt 4 tuntia 9 minuuttia 5 minuuttia 1 minuutti
500 Mt 20 tuntia 47 minuuttia 25 minuuttia 7 minuuttia
800 Mt 32,5 tuntia 75 minuuttia 40 minuuttia 11 minuuttia
1 Gt * 96 minuuttia 51 minuuttia 14 minuuttia
2 Gt * 3 tuntia 101 minuuttia 29 minuuttia
5 Gt * 8 tuntia 4 tuntia 72 minuuttia
7 Gt * 11 tuntia 6 tuntia 100 minuuttia
10 Gt * 16 tuntia 8,5 tuntia 2,5 tuntia

* Vaatii laajakaistayhteyden.

Avainsanat: lataus epäonnistui, lataus ei onnistu, latausohje, ei voi ladata

Dokumenttitunnus
(tn_15296)

Päivitetty viimeksi

Käyttöjärjestelmä
Mac OS 10.5
Mac OS 10.6
Mac OS 10.7
Windows Vista
Windows XP
Windows 7

Adobe Community Help

Tags