Adobe
Sisäänkirjaus Tietosuoja My Adobe

Otsikko

Käytä Adoben Määrälisensointi (AVL) -sivustoa

AVL: usein kysytyt kysymykset

Adoben lisensointisivusto (LWS) tarjoaa tilitietoja Adoben määrälisenssiohjelmien (AVL) asiakkaille, Adoben asiakaspalvelulle ja Adobe-jälleenmyyjille. Tilitietoihin sisältyvät sarjanumerot, ohjelmiston lataukset, ostohistoriat, tilausten seuranta, päivitysoikeudet, pisteiden kertyminen ja asiakkaan yhteystiedot.

Lisätietoja Adoben ohjelmistojen ostamisesta määrähankintoina on osoitteessa www.adobe.com/fi/aboutadobe/volumelicensing.
Apua yleisimpiin ongelmiin on Adobe AVL:n ohje- ja tukisivulla

KOKEILE TÄTÄ ENSIN

Sarjanumero, aktivointikoodi, aktivointiavain tai avainkoodi tarvitaan hankitulle ohjelmistolle

Jos ohjelmisto on hankittu Adoben määrälisenssiohjelmien kautta (Adobe-yrityskaupasta tai Adobe-jälleenmyyjältä), kaikki tilitiedot ovat Adoben lisensointisivustossa (LWS). LWS:n kautta voit selvittää sarjanumeron (kutsutaan joskus nimellä aktivointikoodi, aktivointiavain tai avainkoodi).

1. LWS:ään kirjaudutaan osoitteessa https://licensing.adobe.com.

Kirjautumistunnus on tilauksen yhteydessä annettu sähköpostiosoite. Tunnus saattaa olla myös tilin yhteystietoluettelossa määritetty sähköpostiosoite. Lisätietoja sisäänkirjautumisesta on kohdassa Ongelmia lisensointisivustoon kirjautumisessa.

2. Valitse Lisenssit-kohdasta Hae sarjanumerot.
  3. Sarjanumeroita voi suodattaa valitsemalla kohteen Käyttäjätunnus- tai Käyttäjäkohteen tunnus -luettelosta ja valitsemalla Haku. Voit esimerkiksi valita käyttäjäkohteen tunnuksen, joka sisältää yrityksen nimen ja sijainnin.
  4. Sarjanumeroluetteloa voi edelleen suodattaa valitsemalla kohteen Tuotenimi-, Tuoteversio- tai Alusta-luetteloista.
  5. Tallenna luettelo laskentataulukkotiedostoksi valitsemalla Vie CSV:hen.

Tilausten ja tilien tietojen tarkastaminen

1. Kirjaudu lisensointisivustoon.
  2. Valitse Raportit > Näytä ostohistoria.
  3. Kirjoita Adobe-tilausnumero tai postinumerosi sille tarkoitettuun hakuruutuun.
  4. Valitse Haku. Näyttöön tulee luettelo kyseisen tilauksen ohjelmistoista, mukaan lukien loppukäyttäjän tunnukset ja käyttäjäkohteen tunnukset ja sarja-avaimet.
  5. Tarkasta tilaukset verkossa tai vie ne laskentataulukkoon valitsemalla Vie CSV:hen.

Tilausnumeron selvittäminen

1. Kirjaudu lisensointisivustoon.
  2. Valitse Raportit > Näytä ostohistoria.
  3. Määritä tehdyille tilauksille aikavälin alkamis- ja päättymispäivämäärät.
  4. Valitse Haku. Näyttöön tulee luettelo tällä päivämäärävälillä ostetuista ohjelmistoista, mukaan lukien loppukäyttäjän tunnukset ja käyttäjäkohteen tunnukset ja sarja-avaimet.
  5. Voit tarkastaa tilaukset verkossa tai viedä ne laskentataulukkoon valitsemalla Vie CSV:hen.

Tilaus hukassa?

Näet vain niillä tileillä tehdyt tilaukset, joiden yhteyshenkilö olet.

• Jos nimesi oli tilauksessa, olet automaattisesti kyseistä käyttötunnusta vastaavan tilin yhteyshenkilö.
  • Jos olit tilauksen yhteyshenkilö, etsi tilaus Tilausten ja tilien tietojen tarkastaminen -kohdan ohjeiden mukaisesti.

Ohjelmiston käyttäjien lisääminen

Näet vain niiden tilien ohjelmistot, joiden yhteyshenkilö olet. Jos haluat käyttää ohjelmistoa, kollegasi voi lisätä sinut tilille, jonka yhteyshenkilö hän on. Lisätietoja on Yhteyshenkilön lisääminen tilaukselle -kohdassa

TLP-ohjelman mukaisesti tehdyille tilauksille käytetään samanlaista täsmäytysmekanismia. On kuitenkin välttämätöntä, että myös loppukäyttäjän tunnus täsmää, koska oikean loppukäyttäjän tunnuksen löytämiseksi ei ole sopimusta.
Jos tuote on ostettu FLP-ohjelman alaisena, tilaukset lähetetään manuaalisesti Adobelle ja syötetään järjestelmän Adoben päässä. Järjestelmä ehdottaa olemassa olevia tunnuksia, jos täsmäävyys on tarpeeksi suuri. On kuitenkin tärkeää antaa tiedot aina yhdenmukaisesti.

Ongelmia lisensointisivustoon kirjautumisessa

LWS-kirjautumistunnus on sähköpostiosoite.

Jos kirjautuminen ei onnistu, kokeile jotakin seuraavista ratkaisuista:

Odota, kunnes Adobe on vahvistanut tilauksen

Useimmiten Adobe käsittelee tilaukset ja lähettää tilausvahvistuksen nopeasti. Jos kyseessä on ensimmäinen määrälisenssiohjelmien käyttökerta, Adobe lähettää myös tervetuloviestin, jossa on kirjautumistiedot. Toisinaan tilausten käsittely saattaa kuitenkin viivästyä.

Jos tilaus sisältää CD- tai DVD-levyjä, käsittely voi kestää kaksi tai kolme päivää pidempään. Jos ohjelmisto on hankittu Adobe-jälleenmyyjän kautta, ota yhteys jälleenmyyjään saadaksesi tietoja tilauksen tilasta.Jos haluat lisätietoja ohjelmiston toimituksesta, katso Ohjelmisto ei ole saapunut.

Luo salasana

Jos tilauksen yhteydessä annettu sähköpostiosoite on Adobe-tunnus, kirjaudu lisensointisivustoon (LWS) Adobe-tunnuksella ja -salasanalla. (Adobe-tunnus luodaan esimerkiksi Adobe-tuotteen kokeiluversion lataamisen yhteydessä.) Muussa tapauksessa kirjaudu sisään tilauksen yhteydessä antamallasi sähköpostiosoitteella ja uudella sanasanalla, jonka luot.

1. Siirry LWS-sivustoon osoitteeseen https://licensing.adobe.com.
  2. Valitse Luo uusi salasana.
  3. Kirjoita sähköpostiosoite, jonka annoit tilauksen yhteydessä. Jos sait tervetuloviestin, käytä viestissä annettua sähköpostiosoitetta.
  4. Luo salasana valitsemalla Jatka ja noudattamalla ohjeita.
Vihjeen saaminen tai salasanan vaihtaminen

Jos et tiedä salasanaa tai olet unohtanut sen, lisensointisivustosta (LWS) saat vihjeen, jonka määritit salasanaa luotaessa. Jos vihjettä ei ole tai vihjeestä ei ole apua, pyydä sähköpostiviestiä, joka sisältää linkin salasanan palauttamista varten.

1. Siirry LWS-sivustoon osoitteeseen https://licensing.adobe.com.
  2. Valitse Unohdin salasanan.
  3. Kirjoita sähköpostiosoite, jota käytät LWS:ssä. Voit syöttää esimerkiksi sähköpostiosoitteen, jonka annoit tilauksen yhteydessä, tai Adobe-tunnuksen.
  4. Valitse Jatka.
  5. Tee jokin seuraavista toimista:
    • Lue vihje. Valitse Palaa kirjautumiseen, jos salasanavihje auttoi muistamaan salasanasi.
    • Jos salasanavihje ei auttanut tai jos et ole antanut vihjettä, valitse Lähetä sähköposti. Tämä sähköpostiviesti sisältää linkin, jonka kautta voit vaihtaa salasanasi. Linkki on voimassa 24 tuntia. Jos et käytä linkkiä mainitun ajan sisällä, toista vaiheet salasanan vaihtamiseksi.
Anna toinen kirjautumistunnus

Sisäänkirjautumisessa käyttämäsi sähköpostiosoite ei ehkä ole määrälisenssiohjelmien tilin yhteystiedoissa. Etsi sähköpostiosoite, jota käytettiin tilauksen tekemiseen, ja käytä sitä kirjautumiseen. Sisäänkirjautumisen jälkeen voit muuttaa tilin sähköpostiosoitteen. Vaihtoehtoisesti, jos tiedät, kuka lisensointisivuston ensisijainen yhteyshenkilö on, voit pyytää häntä lisäämään sinut yhteystietoihin.

Jos haluat lisätietoa sähköpostiosoitteen lisäämisestä tilillesi, katso Yhteyshenkilön lisääminen tilille.

Kirjautumistunnuksen muutospyyntö Adobelle

Jos tiliin liitetyt sähköpostiosoitteet eivät ole tiedossa tai tilauksen yhteydessä ilmoitettiin virheellinen sähköpostiosoite, ota yhteyttä Adoben asiakaspalveluun.

Loppukäyttäjän tunnuksen (EUID) ja käyttäjäkohteen tunnuksen (DTID) erot

Tilejä on kahdentasoisia: loppukäyttäjän tunnuksille (EUID) ja käyttäjäkohteen tunnuksille (DTID). Loppukäyttäjien tunnukset alkavat yleensä numerolla 1 tai 2, kun taas käyttäjäkohteen tunnukset alkavat numerolla 5 tai 8. Loppukäyttäjän tunnus on käytännössä organisaation kattotili. Käyttäjäkohteiden tilit on tarkoitettu osoittamaan tiettyyn fyysiseen sijaintiin, osastoon tai henkilöön. Jokainen käyttäjäkohteen tunnus voi liittyä vain yhteen loppukäyttäjän tunnuksen, mutta yhdellä loppukäyttäjän tunnuksella voi olla useita käyttäjäkohteen tunnuksia.

Adoben määrälisensointiohjelman tilit järjestetään seuraavasti:

• Organisaation tiedot (organisaation nimi ja osoite) ovat erillään yhteystiedoista (yksittäisistä sähköpostiosoitteista). Tämä rakenne mahdollistaa yhden arkistotietueen ylläpitämisen kullekin organisaatiolle, jos se vain on mahdollista.
  • Loppukäyttäjän tai käyttäjäkohteen tunnus on organisaation tili
  • Yksittäisten yhteystietojen tietueet liittyvät loppukäyttäjän tai käyttäjäkohteen tunnukseen. Tämän rakenteen ansiosta yhdellä organisaatiolla voi olla useita yhteyshenkilöitä (yhteystietoja) ja yksi yhteyshenkilö voi liittyä useisiin organisaatioihin.
  • Loppukäyttäjän tai käyttäjäkohteen tunnuksen kaikki yksittäiset yhteyshenkilöt näkevät kaikki kyseisen tilin tiedot. (Aiemmin yhteyshenkilöt näkivät vain niiden tilausten tiedot, joihin he liittyivät.)

Lisensointisivustosta saatu sarjanumero ei toimi

Jos sarjanumero ei toimi, on mahdollista, että yrität käyttää sitä tuotteen jälleenmyynti- tai kokeiluversion aktivointiin. Kun ostat ohjelmiston Adoben määrälisensointiohjelman kautta, se on ladattava LWS-sivustosta tai vaihtoehtoisesti on käytettävä tilauksen yhteydessä saatua DVD-levyä. Aktivointia ei vaadita. Lisätietoja ohjelmiston lataamisesta on Määrälisenssiohjelmien kautta hankitun ohjelmiston lataaminen -kohdassa.

Määrälisenssiohjelmien kautta hankitun ohjelmiston lataaminen

Video, jossa näkyy, miten ohjelmisto ladataan LWS-sivustossa, on nähtävissä osoitteessa https://my.adobe.acrobat.com/esddownload/.

• TLP 5.0 -lisenssin ostaneilla TLP-asiakkailla on käyttöoikeus kyseisen lisenssin ohjelmistolataukseen ilman lisäkuluja edellyttäen, että ohjelmisto on ladattavissa.
  • CLP-asiakkailla on käyttöoikeus kaikkiin käyttäjäkohteen tunnuksellaan ostettujen lisenssien latauksiin edellyttäen, että haluttu ohjelmisto on ladattavissa.
  • FLP-asiakkaiden tulee ostaa kaikki tarvitsemansa tietovälineet.
  1. Kirjaudu LWS-sivustoon osoitteessa https://licensing.adobe.com.
  2. Valitse Lisenssit > Lataukset.
  3. Valitse se loppukäyttäjän tai käyttäjäkohteen tunnuksen tili, joka sisältää Loppukäyttäjän/käyttäjäkohteen tunnus -luettelossa olevan ohjelmiston. Jos et tiedä, millä tilillä ohjelmisto on, katso Tilausten ja tilien tietojen tarkastaminen.
  4. Valitse Haku.
  5. Tuoteluetteloa voi suodattaa valitsemalla kohteita Tuotenimi-, Versio-, Alusta-, Kieli- tai Sovelluspalvelin-luetteloista. Varmista, että käytät tuotteen nimeä sellaisena kuin se näkyy tilauksessa. Esimerkiksi CS4:n Design Premium on Adobe Design Premium CS5:ssä.
  6. Noudata lataussivun ohjeita.

Ohjelmisto ei ole saapunut

Kun ostat ohjelmiston Adoben määrälisensointiohjelman kautta (Adobe Business -kaupan tai Adobe-jälleenmyyjän kautta), Adobe lähettää sähköpostilla varmistusviestin tilauksesi käsittelystä. Tämän jälkeen sarjanumerot ja ohjelmistolataus ovat saatavilla lisensointisivustosta.

Useimmiten tilaukset käsitellään nopeasti. Toisinaan tilausten käsittely saattaa kuitenkin viivästyä. Jos tilaus sisältää CD- tai DVD-levyjä, käsittely voi kestää kaksi tai kolme päivää pidempään. Jos ohjelmisto on hankittu Adobe-jälleenmyyjän kautta, ota yhteys jälleenmyyjään saadaksesi tietoja tilauksen tilasta.

Lisensointisivustossa käytetyn sähköpostiosoitteen tai salasanan vaihtaminen

Kirjaudu LWS-sivustoon osoitteessa https://licensing.adobe.com ja siirry kohtaan Tilit > Muuta asetuksia. Voit muuttaa tilin asetuksia, kuten nimeä, sähköpostiosoitetta, salasanaa sekä yhteystieto- ja kieliasetuksia.

•  Jos yhteydenpitoasetukseksi vaihdetaan LWS Inbox, jotkin Adoben määrälisenssiohjelmien sähköpostiviestit lähetetään edelleen omaan sähköpostiosoitteeseesi. Esimerkiksi tilausvahvistukset lähetetään aina omaan sähköpostiosoitteeseesi.
  • Jos sähköpostiosoitetta muutetaan, myös LWS-kirjautumistunnus ja Adobe-tunnus muuttuvat.

Yhteyshenkilön lisääminen tilille

1. Kirjaudu LWS-sivustoon osoitteessa (https://licensing.adobe.com).
  2. Siirry kohtaan Tilit > Tilien hallinta.
  3. Valitse Lisää yhteystieto.
  4. Kirjoita uuden yhteyshenkilön etunimi, sukunimi ja sähköpostiosoite.
  5. Valitse tili tai tilit, joille haluat lisätä yhteyshenkilön.
  6. Valitse Tallenna.

Tärkeää: Kaikilla yhteystietoihin lisätyillä henkilöillä on käyttömahdollisuus kaikkiin organisaation tietoihin, mukaan lukien tuotelataukset, sarjanumerot ja ostohistoriat. Adobe ei suosittele jälleenmyyjän lisäämistä tilin yhteystietoihin. Jälleenmyyjät saavat erikseen ilmoituksen tilauksistasi. Adobe voi tietoturvasyistä lisätä uusia yhteyshenkilöitä tilille vasta, kun Adobe on saanut tilin nykyiseltä yhteyshenkilöltä kirjallisen hyväksynnän yhteyshenkilön lisäämiselle.

Yhteyshenkilön poistaminen tililtä

1. Kirjaudu LWS-sivustoon osoitteessa (https://licensing.adobe.com).
  2. Siirry kohtaan Tilit > Tilien hallinta.
  3. Napsauta muutettavan tilin tilitunnusta.
  4. Valitse Yhteystiedot-välilehti.
  5. Valitse poistettava yhteystieto.
  6. Napsauta näytön oikeassa reunassa olevaa roskalaatikkokuvaketta.

Miksi käyttäjillä voi olla useita tilejä?

Jos tilauksen tekemisen yhteydessä annetut tiedot eroavat Adoben järjestelmissä olevista tileistä, järjestelmä luo uuden tilin.

Tilaukset kirjataan jälleenmyyjän järjestelmään ja lähetetään sähköisesti Adobelle. CLP-sopimuksen nojalla tehdyillä ostoilla on oikea loppukäyttäjän tunnus. Tämän jälkeen järjestelmä yrittää täsmäyttää tiedot olemassa olevan käyttäjäkohteen tunnuksen kanssa. Jotta olemassa olevaa käyttäjäkohteen tunnusta voidaan käyttää, organisaation nimen ja koko osoitteen on täsmättävä täydellisesti. Kaikki tuloksissa olevat epävastaavuudet johtavat uuden tunnuksen luomiseen. Jotkin jälleenmyyjät voivat määrittää käyttäjäkohteen tunnuksen, jolle he haluavat tilauksen kohdistettavan. Tämä on paras tapa varmistaa olemassa olevan käyttäjäkohteen tunnuksen uudelleenkäyttö, jos se vain mahdollista.

TLP-ohjelman mukaisesti tehdyille tilauksille käytetään samanlaista täsmäytysmekanismia. On kuitenkin välttämätöntä, että myös loppukäyttäjän tunnus täsmää, koska oikean loppukäyttäjän tunnuksen löytämiseksi ei ole sopimusta.

Jos tuote on ostettu FLP-ohjelman alaisena, tilaukset lähetetään manuaalisesti Adobelle ja syötetään järjestelmän Adoben päässä. Järjestelmä ehdottaa olemassa olevia tunnuksia, jos täsmäävyys on tarpeeksi suuri. On kuitenkin tärkeää antaa tiedot aina yhdenmukaisesti.

Muita ratkaisuja

Tilitietojen hallinta

Tilin tietoja voidaan tarkastella ja muokata siirtymällä kohtaan Tilit > Tilien hallinta ja napsauttamalla organisaation nimeä. Tiedot, joita ei voi muokata, näkyvät harmaina.

Huomautus: Adoben määrälisenssiohjelmat (AVL) -tiliä ei voi yhdistää tai poistaa itse. Ota yhteyttä Adobeen tällaisissa pyynnöissä. Varmista, että Adobe-tunnus (tai -tunnukset, jos sinulla on useita tilejä) ovat saatavilla.

Yhteyshenkilöiden merkitys järjestelmässä

Organisaation tiedoissa olevat yhteyshenkilöt voivat suorittaa seuraavia tehtäviä riippuen käyttöoikeuksien tasosta:

• Tilitietojen tarkastelu ja muokkaaminen
  • Tilausten, kuljetusten tai ohjelmien tietojen vastaanottaminen
  • Organisaation ja ohjelman tietojen päivittäminen
  • Organisaation tiedoissa olevien yhteyshenkilöiden lisääminen tai poistaminen
Tilitietojen tarkastelu ja muokkaaminen

Kaikki organisaation yhteyshenkilöt voivat tarkastella tilitietoja, mutta tietojen muokkaamiseen on rajoituksia.

• Käyttäjä
    • Organisaation nimi: Ei kenenkään yhteyshenkilön muokattavissa
    • Osoite: Kaikkien yhteyshenkilöiden muokattavissa
    • Paikallinen kieliorganisaatio ja osoite: Kaikkien yhteyshenkilöiden muokattavissa
  • Suora käyttäjä
    • Vain sisäisen Adoben muokattavissa
  • Käyttäjäkohteen tunnus
    • Organisaation nimi: Ei kenenkään yhteyshenkilön muokattavissa
    • Osoite: Kaikkien yhteyshenkilöiden muokattavissa
    • Paikallinen kieliorganisaatio ja osoite: Kaikkien yhteyshenkilöiden muokattavissa
  • Suora käyttäjäkohteen tunnus
    • Vain sisäisen Adoben muokattavissa
  • Myyntikohdekumppani
    • Vain sisäisen Adoben muokattavissa
  • Jälleenmyyjä
    • Organisaation nimi: Ei kenenkään yhteyshenkilön muokattavissa
    • Osoite: Kaikkien yhteyshenkilöiden muokattavissa
    • Paikallinen kieli ja osoite: Kaikkien yhteyshenkilöiden muokattavissa
Tilausten, kuljetusten tai ohjelmien tietojen vastaanottaminen
  • Tilausvahvistus: lähetetään tilauksessa olevalle yhteyshenkilölle. Koska kussakin tilauksessa on vain yksi yhteyshenkilö, LWS:ää ei voi määrittää lähettämään tilausvahvistussähköposteja muille yhteyshenkilöille. Kun tilaus on käsitelty, kaikki yhteyshenkilöt voivat katsella tilauksen tietoja LWS:ssä.
  • Kuljetustiedot: lähetetään yhteyshenkilölle, joka on tietovälineen lähetyksen saaja.
  • CLP-sähköpostit: lähetetään CLP-järjestelmänvalvojalle.
    Huomautus: jos tilauksen yhteyshenkilö ei ole enää töissä yrityksessä, nämä vahvistussähköpostit lähetetään ensisijaiselle yhteyshenkilölle. Lisätietoja yhteyshenkilön vaihtamisesta on Oletusarvoisen tai ensisijaisen yhteyshenkilön muuttaminen -kohdassa.
 Organisaation ja ohjelman tietojen päivittäminen
  • Organisaation nimi: Ei kenenkään organisaation yhteyshenkilön muokattavissa
  • Mediakopioinnin vaihtoehto CLP:lle: Ohjelman järjestelmänvalvojan muokattavissa
  • Itserekisteröityvän osakkaan vaihtoehto CLP:lle: Ohjelman järjestelmänvalvojan muokattavissa
  • Ohjelman järjestelmänvalvoja ei voi muokata mitään muita asetuksia

Organisaation tiedoissa olevien yhteyshenkilöiden lisääminen tai poistaminen
  • Käyttäjä
    • Yhteystiedon lisääminen: Kuka tahansa voi lisätä
    • Yhteystiedon poistaminen: Kuka tahansa voi poistaa yhteystiedon, kunhan yhteystieto ei ole CLP-ohjelman järjestelmänvalvojan
  • Käyttäjäkohteen tunnus
    • Yhteystiedon lisääminen: Kuka tahansa voi lisätä
    • Yhteystiedon poistaminen: Kuka tahansa voi poistaa yhteystiedon, kunhan yhteystieto ei ole oletusasetuksena oleva
    • Oletusasetuksena olevan yhteystiedon muuttaminen: Kuka tahansa voi muuttaa

Oletusarvoisen tai ensisijaisen yhteyshenkilön muuttaminen

1. Kirjaudu lisensointisivustolle.
  2. Siirry kohtaan Tilit > Tilien hallinta.
  3. Valitse Yhteystiedot.
  4. Jos olet käyttökohdekumppani tai jälleenmyyjä ja haluat muuttaa oletusarvoista yhteyshenkilöä, etsi oletukseksi asetettavan yhteyshenkilön nimi. Valitse sitten valintapainike rivin oikeasta laidasta.
  5. Jos olet organisaation CLP-ohjelman järjestelmänvalvoja, voit tehdä jostain muusta henkilöstä ohjelman järjestelmänvalvojan.

Median ja dokumenttien jäljittäminen

1. Valitse LWS-kotisivulta Lisenssit ja sitten Median jäljittäminen ja opas.
  2. Kirjoita hakuehdot ja varmista, että päiväyksien määritys kattaa ostopäivämäärän.
  3. Valitse Haku. Näyttöön tulee tulostaulukko, joka sisältää tilaus- ja kuljetustiedot.

Lisenssivarmenteiden tarkastelu

Kaikilla TLP- ja FLP-tilauksilla sekä 14.10.2009 jälkeen tehdyillä CLP-tilauksilla on lisenssivarmenne, joka sisältää tilaustiedot. Näitä tietoja ovat käyttäjän nimi, käyttäjäkohteen tunnus, ostotilauksen numero, tilausnumero ja sarjanumero.

Lisenssivarmenne on PDF-asiakirja. Sitä voi tarkastella LWS:ssä, sen voi tallentaa työpöydälle, lähettää sähköpostilla ja tulostaa omia arkistoja varten. Lisenssivarmennetta voi tarkastella seuraavasti:

1. Valitse LWS-kotisivulta Lisenssit ja sitten Hae lisenssivarmenteet.
  2. Syötä hakuehdot.
  3. Avaa lisenssivarmenteen PDF-tiedosto valitsemalla varmennetunnuksen linkki.

CLP-jäsenyyden tietojen tarkastelu

CLP-sopimuksen tietoja, kuten sopimuksen tilaa, saavutettuja pisteitä, käyttäjän yhteystietoja ja päivityssuunnitelman tietoja, voidaan tarkastella kohdasta Raportit > Näytä CLP-jäsenyyden tiedot.

• Valitse sopimusnumero nähdäksesi kyseisen CLP-sopimuksen yksityiskohtaiset tiedot.

Sarjanumeroiden etsintä

Hae ja tarkastele sarjanumeroita sekä tuotetietoja käyttämällä Sarjanumeroiden etsintä -ominaisuutta. Hakuparametrit toimivat samalla tavalla kuin Median jäljittäminen ja opas- sekä Hae lisenssivarmenteet -toiminnoissa.

Adoben määrälisenssiohjelmien kautta ostettujen ohjelmistojen käyttäminen

Käyttöoikeussopimuksessa (EULA) kerrotaan, miten AVL:n kautta ostettua Adobe-ohjelmistoa saa käyttää. Jos esimerkiksi olet Adobe-tuotteen määrälisenssin pääasiallinen käyttäjä, ja tuote on asennettu työpaikan tietokoneelle, voit asentaa ohjelmiston ja käyttää sitä myös yhdellä samaan alustaan kuuluvalla toissijaisella tietokoneella kotona tai kannettavalla tietokoneella. Käyttöoikeussopimus koskee tuotteen yksittäiskäyttäjä- ja määrälisenssiversioita.

Lisätietoja käyttöoikeussopimuksista on artikkelissa Käyttöoikeussopimukset – usein kysyttyjä kysymyksiä.

Avainsanat: AVL, Yleisten hakujen suorittaminen lisensointisivustossa, LWS, uusi lisenssi, accelio, flp, järjestelmä, vaatimus, selain

Päivitetty viimeksi

Adobe Community Help

Tags